Albia

På stålvirksomheden Albia i Hobro brugte man for meget tid på manuelt at styre opgaver og mandskab. Derfor var der behov for et projektstyringsredskab, der var nemt at bruge samtidig med, at det matchede virksomhedens behov.

Kent Hansen, direktør for Albia, fortæller her:

– Vi havde undersøgt markedet, men de tilbudte programmer var både for omfattende og for dyre. Heldigvis fik vi et lead til Morten Lassen fra Nordjysk Kodeindustri, som stillede op med en superløsning.

På Albia er man ikke IT nørder, så Mortens store opgave var at sætte sit basisprogram Q5 sammen efter Albias ønsker, så det kunne forstås og bruges af alle i virksomheden. Efter et par småjusteringer kunne Albia tage Q5 i brug.

Produktionschef på Albia, Stefan Knudsen fortæller:

– Virksomhedens hverdag er blevet langt nemmere. Med Q5 er det nemt og hurtigt at overskue en specifik produktionsgang, finde en medarbejder, omrokere opgaver osv. Og det er både sikrere og hurtigere for administrationen at planlægge opgaverne, fordi systemet fortæller hvilke folk der er tilgængelige på de valgte tidspunkter. Q5 betyder også, at vi kan være langt skarpere, når vi giver tilbud, fordi vi nu udnytter flowet i virksomheden optimalt.

Stålvirksomheden Albia i Hobro udvikler, producerer og monterer stålkonstruktioner. Virksomheden er underleverandør til entreprenørvirksomheder og byggeprojekter, men udvikler og producerer også til egne projekter og kunder.

q5_mini Læs mere om Q5 Projekt